Gençken çalış, hayata çabuk alış!

Sava Grup

Palmiye yaprağından örülen her biri eşsiz tasarımlar

Yeni trend yaklaşımlarının tümünde el örgüsü materyaller dört mevsim her stilde her odada karşımıza çıkıyor. Dokundukları her mekâna sıcaklık katan ve mekânın atmosferini yaşanır kılan bu parçalar artık her evde bizi karşılıyor. Ev koleksiyonunun ağırlıklı olarak palmiye yaprağından elde örülen hasır sepetler, tepsiler, aydınlatmalar, saksılar, suplalar, duvar tabakları ve hasır kutulardan oluştuğu Savana Grup, her biri eşsiz tasarımları bir araya getiriyor.

Adını savanadan yani tropik yağmur ormanları ile kuru çöller arasındaki geçiş bölgesinde yer alan geniş çayırlardan alan Savana Grup, bu ismi ürünlerin doğal kurutulmuş otlardan örülerek yaratılmasından yola çıkarak seçmiş.

Savana Grup, ürünlerinin tüm ham maddelerini iş birliği yaptıkları Mısır’daki Fayom şehrinden getirtiyor. Organik, yerel ve otantik olması adına bu adımı atan markanın yarattığı, Kahire'nin 100 km güneybatısında, Fayyum Vahası'nda doğal bir şekilde yetişen palmiye yaprakları, saman ve hasır otu/halfa otudan yola çıkarak elde tek tek örülen ürünlerin bir diğer özelliği de asla birinin diğerinin aynısı olmaması. Savana Grup’un bir diğer iş birliği yaptığı bölge de yine Mısır’ın El Lahun bölgesi. Burada palmiye yaprakları sadece halfa otuyla birlikte kullanılıyor. Bir diğer iş birliği yaptıkları bölge olan Asuan ise Güney Mısır'da Nil ırmağı kıyısında bir kent ve turizm merkezi. Burada da Savana Grup tasarımları genellikle palmiye yapraklarının ve nadir olarak da halfa otunun sarılarak yapılmasıyla elde ediliyor.

Tamamen natürel, doğal ve el yapımı

Savana Grup, doğal materyal seçimi ve kaliteli materyal tercihleriyle kendi sektörlerinde ön plana çıkıyor. Tüm tasarımlar hiçbir kalıp kullanılmadan ve kimyasal hiçbir madde eklenmeden zanaatkarlar tarafından örülerek hazırlanıyor.

Savana Grup imzasını taşıyan parçaların pek çoğu antik Mısır tarihindeki modellerle aynı formlara sahip ancak bazılarında günlük hayattaki ihtiyaçlara bağlı olarak tasarımcılar, koleksiyona yenilikçi modeller eklemişler. Örneğin aydınlatma kategorisi hasır örgü sektöründe yeni olduğundan tasarımcılarımız 50’den fazla farklı model tasarlamış ve bazılarını süsleme teknikleriyle, farklı renklerde metal aksesuar ve elektrik kablolarıyla tasarımları daha da modernize ederek kullanmışlar.

Mısır’da üç ortağın fikriyle ortaya çıkan marka, Türkiye’deki hasır ürünler ve el sanatlarına olan ilgiyle kültürden ötürü Türkiye’de de bir ayak oluşturmak istemiş. Yakın zamandaki hedefleri Türkiye pazarında büyümek ve ürün gamına ekleyecekleri aydınlatmalar, suplalar ve daha birçok ürün çeşidiyle kendi yelpazesini genişletmek.

www.savanagrup.com.tr

Sava Grup
Toplam ilan Sayısı
0