Eleman İlanı Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru elemanı, kısa zamanda bulmak istiyorsanız eleman ilanı verirken doğru hamleler yapmalısınız. Evet doğru hamle yapmalısınız diyorum, çünkü en iyi elemanı bulmak için şirketler birbiriyle yarış içerisinde. Başarılı bir elemanı rakibinden transfer ediyor, gizli görüşmeler yapıyor. Şirketine değer katacak elemanlar için iş ilanına ilaveten bütçeler ayırıyor. Hep duyarız, 2.000’li yıllar öncesi eleman bulmak çok kolaydı. Evet yeni nesille birlikte eleman bulmak da zor, o elemanı elde tutmak da.

Biz bu makalemizde doğru elemanların başvurusunu almak için iş ilanı verirken neler yapmalıyız bunlara değiniyor olacağız.

Eleman İlanı Nasıl Olmalı?

1-  Kısaca firmanızın yaptığı işi tanımlayın!

Unutmayın ki, uzun yazılar adaylar tarafından okunmayacaktır.

2-  Aradığınız elemanın ne iş yapacağını olabildiğince açık bir şekilde yazın!

Ör : Müşterilerimizle telefonda İngilizce konuşup, yazışabilecek, imal ettiğimiz ürünlerin satış ve pazarlamasını yapabilecek eleman arıyoruz.

3- Elemana vereceğiniz sosyal imkanları yazın!

Eğer iş arayanlar tarafından çok bilinen bir firma değilseniz, vereceğiniz ücreti ve sosyal imkanları yazmanız ilanınıza olan ilgiyi artıracaktır. Servisiniz var mı? Gelişim imkanı tanıyor musunuz? Özel sağlık sigortası yapıyor musunuz? vb…

4- Çalışma gün ve saatleri belirtin!

H.içi hangi saatler arası çalışıyorsunuz, mesainiz var mı, hafta sonu çalışıyor musunuz? bu tür sorular adaylar tarafından çok merak edildiğinden, bu soruların cevabını ilanda vermeniz bir çok alakasız başvurunun gelmesini engelleyecektir.

5- Çalışma yerini yazınız!

Çalışılacak lokasyonu belirtmeniz yakın lokasyondaki adayların başvurusu açısından önemlidir. İstanbul (Avrupa) yeterli bir adres değildir. İstanbul Bebek mi, Silivri mi? Arasında dağlar kadar fark var. Eğer servisiniz yoksa, ulaşım olanaklarını da yazmanız önemlidir.

6- Aradığınız kriterleri sade ve anlaşılır yazın!

Adayın bilmesi gereken programları, yabancı dili burada belirtiniz. Boşluğu doldurmak için aklınıza ne geliyorsa yazmayın! Yazdığınız her bir özellik aday bulmanızı kısıtlayacaktır.

İş ilan sitelerinde doğru elemanı bulabilmeniz için sizi yönlendiren genel adımlar mevcuttur. İşin tanımı, aranan nitelikler, cinsiyet vb. gibi. İnternette iş ilanı yayınlarken, yukarıdaki özelliklere dikkat ederseniz aradığınız doğru elemanı bulmanız kolaylaşır.

Aradığınız doğru elemanı bulmak için şimdi iş ilanı yayınlayın! İş İlanı Ver!